joi, 20 septembrie 2012

Regret


Regret fiecare plan inițiat și lăsat baltă. Regret fiecare rând scris pe jumătate, fiecare poveste scutită de sfârșit, fiecare gând secționat în fragmente și înghițit de timp. Încep să construiesc propoziții și paragrafe, dar le abandonez când par a fi mai valoroase. Sunt un șarpe ce își leapădă solzii în deșert, dar spre deosebire de acesta, îmi doresc să strâng cât mai multe straturi de piele care să mă definească. În schimb, reușesc doar să mă umplu de nisip și să rămân fără veninul care neutraliza cuvintele, care le îmblânzea și mi le aducea în strânsoare. Acum strâng soarele de gâtul său imaginar și cerșesc idei care să mă apere de fierbințeala existenței. Primesc însă doar imitații de ploaie, tentative de cuvânt, furtuni de zgomot interior. 
Sunt asurzită, sau poate am fost surdă dintotdeauna și doar am dedus forma lingvistică a imaginilor care mi-au străpuns privirea. Acum umblu pe pagini mișcătoare și îmi dau seama de mirajul propriilor invenții.  Mă scufund în uitare, în valuri de microcosmos, mă înec...în zadar, căci nu am amintirea locului de unde am plecat - deșertul pare o masă infinită de tablouri identice.

11 comentarii:

 1. Scrierile sunt doar călătorii. Din unele te-alegi cu ceva, poate suveniruri, sau poate aerul nemaiîntâlnit. Dintr-altele cu oboseala călătoriei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Astea în cel mai bun caz... Uneori îmi cumpăr bilet, dar uit să plec.

   Ștergere
 2. Inspiratia e o nesimtita! vine si pleaca dupa cum doreste :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Inspirația vine...dar pleacă dacă o ignori.

   Ștergere
  2. De la mine pleaca si daca nu o ignor :))

   Ștergere
  3. Nu stiu, cert este ca eu scriu cand am inspiratie, apoi nu mai am :))

   Ștergere
  4. Asta înseamnă că ai epuizat inspirația valorificând-o în ceva frumos :)

   Ștergere
  5. Pai daca as epuiza-o, nu ar mai reveni, nu?

   Ștergere
  6. Nu, nu o poți epuiza total pentru că ea oricum vine în frânturi, fiecare concretizându-se într-o creație separată...

   Ștergere
  7. Uite ca la asta nu m-am gandit.

   Ștergere